reklamlar

haberler

manşet haberler

Personel Gazete Sağlık Personeli PersonelSaglik.NET

4 Nisan 2016 Pazartesi

202 Göçmen Gitti, 339 Kişi Geldi!

Yunan basınına göre dün 202 göçmen Türkiye'ye iade edilirken, toplamda 339 yeni göçmen ise Yunan adalarına ayak bastı. Reuters haber ajansına göre, bu kişilerin arasında çocuklar ve tekerlerkli sandalyeli bir kadın da bulunuyor. Haseke kentinden gelen Suriyeli 31 yaşındaki Firaz, Reuters'a "Şansımızı deneyeceğiz Bu bizim kaderimiz için. Ne de olsa ölüyüz" dedi. Yunanistan'ın mültecileri geri gönderdiğini duyup duymadığı sorulduğunda ise "Belki İranlılar ve Afganların iade edildiğini duydum. Suriyelileri Türkiye'ye geri gönderdiklerini duymadım. Ben elimden geleni yaptım, en azından hayattayım" yanıtını verdi. Taliban'dan kaçan 24 yaşındaki Pakistanlı Şahis Kamran ise Washington Post'a, "Altı saat boyunca denizdeydik birçok sorun yaşadık" dedi. Kamran, Avrupa'nın göçmenleri iade ettiğini duyduğunu, ancak bu kararlarını tekrar gözden geçirmelerini umduğunu söyledi.

NOTLAR

Son 4 ayda 151 bin göçmen ayak bastı

- AB sınır koruma ajansı Frontex'in Sözcüsü Ewa Moncure, ilk gün iade edilenlerin sığınma başvurusunda bulunmayan kişiler olduğunu ve işlemlerin sorunsuz geçtiğini açıkladı. Moncure, Suriyelilerin de iade edilip edilmeyeceği sorusuna, "Bir noktadan sonra evet, ancak ne zaman olduğunu bilmiyorum" yanıtını verdi.

- Yunan hükümetinin göçten sorumlu sözcüsü Giorgos Kiritsis, Avrupa Birliği'nin ülkeye 2 bin 300 Frontex yetkilisi gönderme sözünü verdiğini ancak henüz bunların sadece 200'ünün geldiğini söyledi. Sözcü, söz verildiği gibi göç konusunda uzman hukukçuların da henüz Yunanistan'a gönderilmediğini sözlerine ekledi.

- İade işlemleri sırasında Yunanistan'da küçük çaplı protestolar yaşandı. Midilli'de göçmenler "Türkiye mülteciler için güvenli bir ülke değil" ve "Haklarımıza saygı gösterin" yazılı pankartlar açtı. Midilli'de küük bir grup "Utanın!" diye bağırırken, gönüllü kurtarma görevlileri "Feibotlar güvenli yolculuklar içindir, sınır dışı için değil" yazılı bir döviz açtı.

- Yunanistan'a bu sene 151 bin göçmen ayak bastı, bunların yarısını Suriyeliler, Iraklılar ve Afganlar oluşturuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Haberdata.com Güncel Son Dakika Haberleri